Ylivieskan Kuula - Nivala Pesis (miehet aluesarja)
Julkaistu: 08.06.2018 00.00

Ylivieskan Kuula - Nivala Pesis (miehet aluesarja)

Nivala lähti keskiviikkona Suvannolle jatkamaan kautta Kuulan vieraaksi. Avauspelin kokoonpanoon ei tullut kovin isoja muutoksia, joten ainakin pelituntumaa löytyi melkein koko joukkueelta.

Ensimmäisen jakson alkuun peli pysyi tasaisena ja Kuula saikin lyötyä johtolukemat taululle, mutta heti toisessa vuoroparissa NiPe pelasi samaa ennakkoluulotonta sisäpeliä, mitä avauspelissä ja iski johtolukemiksi jo 3-9. Avausjakson voitto tuli lopulta numeroin 5-13, kun myös NiPen ulkopeli pystyi pysäyttämään Ylivieskan suurimmat hyökkäykset.

Kylmenevän illan toisen jakson alkuun NiPen hyvin rullannut sisäpeli näytti vaarallisuutensa ja kahdenkin palon tilanteessa rakennetut kahdeksan juoksua alkoivat näyttää jo ratkaisulta. Hiukan lannistettu Ylivieska ei saanut lyötyä toisella jaksolla yhtään juoksua ja jakson voitto selvästi Nivalalle 0-13.

Pelin onnistujiin voidaan taas laskea koko joukkueen hieno panos. Pikahälytyksellä lukkarina pelannut Heikki Kumpula pyöritti mallikkaasti ulkopeliä ja onnistui myös kotiutusrintamalla. Palkitut Antti Eskola ja Heikki Sarja pelasivat myös hyvät pelit. Pelissä viuhkaa heilutelleen Vesa Jaakonahon yllätysottoihin täytyy olla koko joukkueen tyytyväinen, vaikka joukkueen vanhempi osasto taisikin hiukan jo väsähtää pelin loppua kohden. Mikko Tirkkonen pelasi kauden ensimmäisen aluesarjan pelinsä ja löikin yllättäen jopa viisi juoksua. Äärettömän hienoa kauden alkua jatketaan Sievissä heti perjantaina 9.6 ja samalla rennolla otteella joukkue varmasti jatkaa.

Loppuun vielä erityismaininta Topi ”tzemppari” Säilyn syöksypelastukselle aivan pelin loppuun.

-Mikko, Kuva: Pekka Virkkula

Seuran uusimmat