Toholammin Urheilijat - Nivala Pesis (miehet maakuntasarja)
Julkaistu: 01.06.2018 00.00

Nivala lähti otteluun hiukan varamiehisenä, kun osa kokoonpanon pelaajista oli töissä ja matkoilla. Matkaan saatiin kuitenkin täysi miehitys, d-junioreilla ja c- juniorilla täydennettynä.

Ensimmäisen jakson alku oli todella hermostunutta peliä ja ensimmäiseen vuoroon Toholampi saikin lyötyä viisi juoksua, osin myös Nivalan ulkokentän avustuksella. Pallot tuntuivat pomppivan heitoista ja kiinniotoista. Jakso jatkui tästä vähillä juoksuilla ja NiPen ulkokenttäkin pääsi hieman jo alkuhermostuksesta eteenpäin. Kotijoukkue kuitenkin tylsytti Nivalan tilanteiden rakentelun siihen malliin, että jakso päättyi Toholammin selkeään 7-3 voittoon.

Toinen jakso sujui jo paljon tasaisemmissa merkeissä, vaikka NiPen selkeitä virheitä tuli vieläkin niin sisäpelissä, kuin myös ulkona. Toholampi piti kuitenkin johtopaikkaa viimeiseen vuoropariin asti ja tilanteen ollessa 3-2 lähti Nivala toisen jakson neljänteen sisävuoroon. NiPe sai taisteltua kolme juoksua ja asetettua kotijoukkueelle paineita saada ottelu ratkaistua tasoittavalla vuorolla, joten tasoittavalle jäi Toholammille tekemistä. Kotijoukkue tuli juoksu kerrallaan tasoihin ja ohi, vaikka kahden palon tilanteeessa oli NiPellä myös mahdollisuudet ratkaista jakso itselleen.

Virheiden sävyttämä ottelu päättyi Toholammin 2-0 (7-3, 6-5) voittoon ja NiPe lähti tyhjin käsin odottamaan kesäkuun pelejä. Parhaina palkittiin kolme juoksua tuonut Viljami Kallio ja kaksi lyönyt Jani Kontiola. Joukkue on siis vahvistumassa kauden avauksesta, joten peli tulee varmasti tästä paranemaan.

-Mikko, Kuvat: Saara Tirkkonen