Perho vei voiton tiukan kamppailun jälkeen
Julkaistu: 14.07.2019 00.00

Lauantaina 13.7 NiPen miesten joukkue sai vieraakseen kovalyöntisen Perhon Kirin. Kotijoukkue Nivala pääsi otteluun melkein ehjällä kokoonpanolla ja tarkoituksena oli haastaa Perholta pisteet. Ensimmäisen jakson pelinkuva oli vähäjuoksuinen, kun NiPen edelleenkin toimiva ulkopeli tyrehdytti vierailijan tilanteet ja toisaalta sisäpeli sakkasi kotijoukkueella välillä pahastikkin. Jaksolla mentiin NiPen johdossa viimeiseen vuoropariin asti, mutta Perho sai ratkaistua pelin neljännellä tasoittavalla vuorollaan.

Toiselle jaksolle saapui entistä sisuuntuneempi kotijoukkue ja vierailijat eivät tahtoneet saada aikaiseksi ollenkaan tilanteita. NiPe rakensi maltilla kolmostilanteita, joista varsinkin hyvin lyöneet Ville Nivala ja Tuukka Suni kotiuttivat hyvällä prosentilla etenijöitä. Kun ulkopelikin toimi mallikkaasti, oli vierailijoilla tyytyminen jaksotappioon. Supervuoroparin hermostuneisuus näkyi pienillä virheillä ulkopelissä, joista Perho sai rankaistua yhden juoksun verran. Supervuoroparin tasoittavalla vuorollaan kotijoukkueen hermostuneisuus näkyi edelleen ja tilanteiden rakentelu oli vaikeaa. Kolmostilanteen saatuaan oli kotijoukkueella vielä mahdollisuus viedä ottelu kotiutuslyöntikisaan, mutta vuorostaan Perhon hyvin pelanneet kopparit eivät päästäneet tasoittavaa juoksua. Ottelu päättyi vierailijan 1-2 (2-4, 5-2, 0-1) voittoon ja NiPe pääsee metsästämään avausvoittoaan viikon päästä kahden pelin viikonlopulla. Ottelun palkitut Ville Nivala ja Markus Kemell pelasivat molemmat todella vahvan ottelun.