Miehet, Miehet maakuntasarja

Nivala - Haapavesi  2 - 0

Katvala

NiPen miehet voittoon Haapavedestä

NiPen miehet pelasivat perjantaina Katvalassa viihdyttävän ottelun Haapaveden urheilijoita vastaan. Lisämausteen kamppailuun toi Nivalan miesten taistelu ylemmän loppusarjan paikasta. Ensimmäinen jakso tarjosi varsin runsasmääräiselle yleisölle juoksurikasta pesäpalloa. Nivalan mentyä ensimmäisessä vuoroparissa 3-0 johtoon, pääsi Haapaveden miehet kuittaamaan johdon ja siirtymään jo 3-8 johtoon. NiPe tuli kuitenkin pikaisesti tasoihin, mikä varmasti antoi itseluottamusta pelaajille. Lyötyjä ja tuotuja juoksuja kertyi mukavasti koko joukkueelle ja kaiken lisäksi Joonas Huitula ja Tuukka Suni puhkoivat kentän ja merkauttivat kunnarin mieheen. Tuukan kunnarin kylkiäisinä tuli myös kaksi juoksua. Ensimmäisen jakson lopputuloksena olikin 14-11 kotijoukkueelle, joka jätti molemmille joukkueille mietittävää toisen jakson ulkopeliin.

Toiselle jaksolle lähdettiinkin tasaisissa merkeissä ja tilanne pysyi niukkajuoksuisena, kunnes NiPen sai rakenneltua kahden palon tilanteessa useamman juoksun ja pääsi hyvän tuntuiseen 6-1 johtoasemaan. Tässä vaiheessa ottelu alkoi saada myös varsin lämpimiä piirteitä. Kotijoukkueen pelaajat saivat kuitenkin pidettyä päänsä kylmänä, eikä vierailijoiden huuteluihin reagoitu juuri millään tavalla. Toiselta jaksolta tuli siis ansaittu 6-1 voitto ja näin ottelu 2-0 NiPelle.

Voiton ansiosta NiPen miehillä jäi vielä mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon ja ylemmän loppusarjan peleihin. Alkusarjan lopputuloksia on vielä mahdotonta ennustaa, koska joukkueilla on eri määriä vielä pelejä pelaamatta. Nivallalla alkoi kuitenkin kahden viikon harjoittelutauko, ennen alkusarjan päättävää peliä sarjan kärkijoukkuetta Sieviä vastaan.