Julkaistu: 13.08.2017 00.00

B-KORIN KESÄRAPORTTI

NAPEROIDEN B-KORILLA KOVA KESÄ

Nipen naperoiden b-korin kesä oli odotetusti kova. Jo sarjapaikka varmistettaessa kovempi a-kori jäi pois ja näin olleen pelaajia siirtyi b-koriin. Tästä sisuuntuneena matkaan kuitenkin lähdettiin. Kesän ensimmäisestä pelistä tuli voitto ja tämän jälkeen tiedettiin, että vastukset ovat kovia. Tappioita tuli useampia. Joka pelistä koitettiin ottaa opiksi ja peliä saatiin vietyä askel askeleelta eteenpäin. Selkeästi kovemmiltakin joukkueilta napsittiin pisteitä, mutta itse voitto antoi odottaa kesän viimeiseen peliin saakka. Viimeinen peli kiteytti kaiken opin ja voitto tuli kesän parhaalla pelillä Ylivieskasta selkeästi 2-0.

Pesäpallo on moniulotteinen laji ja myös meillä lopuksi erilaisuus on vahvuus. Mukana oli useamman vuoden pelanneita konkareita sekä vasta aloittaneita uusia pelaajia. Kaikille pelaajille löytyi jälleen joukkueesta oma rooli. Yksittäinen pelaaja ei tee joukkuetta. Joukkueen tekevät kaikki pelaajat yhdessä.

Tänä vuonna joukkueessa esiintyi: PELITAITO – VOIMA – NOPEUS – TAHTO

Pelitaito: Joukkueen vahvan rungon muodostivat useamman vuoden pelanneet pelaajat. NIILO LAULUMAA, ELMERI SARJA, IIDA KUMPULA ja LAURI HANTULA. He ottivat vastuuta niin sisä- kuin ulkopelissä. Myös nämä kokeneimmat pelaajat kehittyivät kesän aikana suurin harppauksin. Lisäksi näistä loistavaa lukkari- peliä pyörittivät kesän aikana Niilo, Elmeri ja Iida.

Voima: Aloittelijoina mukaan hyppäsivät isommat pojat, jotka selkeästi edustivat lyöntivoimaa. OLIVER KATAJISTO, RAMSES JÄRVELÄ JA ROOPE YPYÄ. Peliin oli päästävä nopeasti mukaan ja tässä he myös onnistuivat. Vahvarakenteiset pelaajat ottivat hyvin paikkansa lyöntirivistöstä. Mutta myös ulkopeli meni eteenpäin. Superin lyöjäjokerit vaviskoon, täältä tullaan!

Nopeus: Selkeästi nopeimmilla jaloilla varustettuna mukana: KAAPO KANGAS, JOONA ANTTILA JA EMMA BELL. Jokainen joukkue tarvitsee nopeat etenijät. Lyöjällä on helppo tilanne, kun huonommallakin lyönnillä nämä ovat jo seuraavalla pesällä. Pelaajat myös kauden aikana selkeästi oppivat ottamaan pesiltä paremmat lähdöt. Ja myös edistystä edelleen muilla osa-alueilla sekä ulko- että sisäpelissä.

Tahto: Joukkueen nuorimmat pelaajat edustavat pelissä vahvinta tahtoa: IINA RAUTAOJA, RENNE JÄRVELÄ JA MEERI HANTULA. Olipa pelitaso mikä tahansa, pelaajien kannattaisi käydä muistelemassa, mistä kaikki pelitahto on lähtöisin. Ja se kumpuaa täältä: lapsuudesta. Mikäli sama tahto ja harjoittelu jatkuu, myös näistä pelaajista voi tulla mitä tahansa. Jo tämän kesän aikana täältä löytyi huikea määrä uusia potentiaaleja: Iinan varmistukset takakentällä, Rennen pelisilmä pesällä kuin pesällä ja Meerin kärkkyminen sisäpelissä. Ja mikä hienointa, kun isommilla ja kokeneimmilla oli huonompi päivä, myös nämä nuoremmat nostivat pelitasoaan ja pitivät joukkueen kasassa.

Kun nämä kaverit eivät päässeet peliin, mukana olivat pääosin c-korissa pelaavista: LEEVI JETSONEN, VEETI KEMPPAINEN, NEEA JYRKKÄ, TUULI NIKKOLA JA EVITA OHTAMAA. Sekä isommista vahvistuksena ATTE HEIKKILÄ JA TIIA MIELONEN.

Tähän on hyvä lopettaa runkosarjan pelit. Muutama pelaaja esiintyy vielä edukseen Pyhäjärven pienpeliturnauksessa ja harjoittelua jatketaan kelien sallimissa rajoissa.B-kori toivottaa mukavaa syksyä kaikille ja kiittää kannustuksesta ja tuesta!

Seuran uusimmat